Beställ en dräkt, en dräktdel, omsömnad eller lagning.


Jag syr folkliga dräkter och dräktdelar från hela Sverige, men min största kunskap ligger i det Blekingska dräktskicket och dräktområdet i norra Östergötland. 


Eftersom det kan skilja sig mycket i utformning av t.ex. broderier, dekorationsband, skört och andra detaljer så är det svårt att ge ett förutbestämt pris på en dräktdel. Kontakta mig om ditt önskemål så ger jag dig en prisuppgift och en offert.


Jag syr upp dräkten efter dig och din kropp. Ett livstycke, till exempel, är som en slags korsett eller helt enkelt det plagg som håller uppe bysten. Därför lägger jag ner tid på att se till att plagget dels sitter bekvämt och dels håller sig på plats. 

Vi behöver därför träffas för att göra en inprovning.

Föredrag


Vill ni att jag håller ett föredrag om folkdräkter och dess historia? Hör av er med önskemål om hur ni vill ha upplägget. 


Jag har bland annat hållit föredrag om folkdräkter med tillhörande workshop på folkhögskola, föredrag om Blekinges dräktskick, visat och pratat om dräktföremål på museum och haft workshops i folkdräktdesign.


Har ni någon egen idé är det alltid välkommet! 

Gå en kurs


Jag håller kurser i folkdräktsömnad m.m. på lite olika ställen i landet. De återkommande platserna är Linköping, Ronneby och Nyköping.


Vill du att jag ska hålla en kurs närmare dig så tipsa hemslöjdskonsulenten där du bor eller hör av dig om du har något tips på plats. Jag är öppen för nya förslag och tycker om att resa till nya platser.